Prije ili kasnije svatko u životu dosegne točku u kojoj osjeća neopisivu potrebu za promjenom. Ponekad to dolazi iz neispunjenih poslovnih aspiracija, ponekad su to osobne priče, no jedno je isto – potreba za promjenom. U situacijama kada se osjećamo kao da smo na raskrižju i teško nam je odabrati u kojem smjeru krenuti, najbolje je stati i promisliti. Ali i tu vreba opasnost da se vratimo na utabane staze kojima smo se doveli do situacije nezadovoljstva. Upravo zato coaching postaje sve prihvaćeniji način planiranja budućnosti i osvještavanja vlastitih potencijala.

Coaching u svojoj osnovi predstavlja facilitirani proces prolaska kroz promjenu u kojem  coachee (klijent u coachingu) osvještava vlastita ograničavajuća ponašanja, uvjerenja i misli, uči ih prihvaćati, koristiti i oblikovati kako bi ih u budućnosti mogao/la koristiti za ostvarivanje svojih ciljeva. Kroz coaching proces, coachee osvještava svoju sadašnjost, postavlja ciljeve za budućnost i planira poduzimanje aktivnosti kako bi tamo i stigao/la.

Sve češće coaching se koristi kao metoda rada u organizacijama koje razvijaju ljudski potencijal i prepoznaju ljude kao najvrjedniji kapital. Vođenje ljudi kao jedna od zahtjevnijih organizacijskih uloga nameće modernom menadžmentu potrebu da razvija i sebe i članove svojih timova. Coaching kao metoda u tim ulogama dolazi kao spas jer u svojim temeljima se naslanja na aktivno slušanje, podršku i prepoznavanje potencijala svake osobe što jamči uspjeh i rast svakom timu, a time i organizaciji.

Iako postoje različita objašnjenja o tome što to coaching jest, ipak ne postoji jasna definicija za koju bismo mogli reći da je opće prihvaćena i da je time osiguran standard struke. U Hrvatskoj, ali i ostatku Europe, ova pomagačka djelatnost brzo se razvila, postala sve raširenija i poželjnija u postizanju ciljeva, no standardi još uvijek nisu postavljeni. Čak do te mjere da ne postoji adekvatan prijevod riječi coachingcoach ili coachee, pa su te strane riječi udomaćene i koriste se bez prijevoda.

Hrvatska udruga za coaching kao krovna udruga za coaching u Hrvatskoj vodi se definicijom da je „coaching skup specifičnih metoda, usmjerenih na razvoj pojedinaca i timova. Točnije, coaching je privremeni profesionalni odnos u kojemu se klijentu/tici pomaže u postizanju izvrsnih rezultata u njegovoj ili njezinoj karijeri, organizaciji i životu. U procesu coachinga klijenti/tice produbljuju vlastito učenje, kreiraju vlastite rezultate, te unaprjeđuju kvalitetu svoga života.“

Primjena coachinga proteže se na različita područja života, no temeljna podjela coachinga odnosi se na poslovni i osobni coaching. Oba ta pojma pod sobom nose daljnje podjele ovisno o niši za koju se coach specijalizirao. Tako postoje coachevi koji su se opredijelili isključivo za leadership, executive ili karijerni coaching, dok coachevi koji rade osobni coaching fokus stavljaju na određeno životno područje kao što su odnosi, zdravlje ili pokrivaju sva područja. Također nije rijetko da se coachevi ne opredijele te su njihovi klijenti i organizacije koje odabiru coaching kao metodu rada na razvoju pojedinaca i timova, ali i pojedinci koji dolaze s temama iz privatnog života.

Kroz 12 godina postojanja, Hrvatska udruga za coaching okuplja coacheve bez obzira na odabrano područje rada u coachingu te osigurava sigurno okruženje u kojem mogu dijeliti znanje i pružati podršku jedni drugima. Raznolikost u pristupu i različita područja djelovanja bogatstvo su koje članovi donose u udrugu.

Međutim, kako područje coachinga kao profesije nije regulirano, još uvijek u javnosti postoji veliko nerazumijevanje oko toga što je coaching i čemu služi. Upravo zbog toga što nije regulirano tko je coach i što točno radi, postoji gotovo “poplava” onih koji koriste taj naziv, često i ne opravdano. Zbog toga Hrvatska udruga za coaching aktivno djeluje kako bi javnost upoznala s coachingom, te okuplja coacheve oko zajedničkih profesionalnih i etičkih standarda na kojima bi trebala počivati praksa svakog coacha.

No, vratimo li se potrebi za promjenom, coaching je zasigurno proces koji će vašu promjenu podržati, bez obzira radi li se o privatnoj ili poslovnoj tematici. Posebno su trenutne okolnosti takve da je potreba za promjenom neminovna. Iako nam neke okolnosti idu na ruku i brzo smo se i lako prilagodili, ipak su donijele i mnoštvo nesigurnosti s kojima se trebamo nositi. A upravo tu vreba opasnost…

Hrvatska udruga za coaching,
Predsjedništvo udruge
Dina Balić, Ivana Peršin, Ivana Štulić, Dragutin Oreški

Članak je objavljen na portalu Inkubator sreće