Svi mi živimo svoje unutarnje vrijednosti samo je pitanje jesmo li toga svjesni. U pravilu, kad ih osvijestimo, one nam mogu biti jasan putokaz u životu i olakšati nam mnoge situacije. Međutim, ukoliko nismo svjesni svojih vrijednosti često su baš one uzrok da se osjećamo prazni i nesretni. Kad živimo život u skladu sa svojim unutarnjim životnim vrijednostima postajemo ispunjeni, radosni i znamo s jasnoćom kako živjeti život jer sve što radimo usklađujemo upravo s tim vrijednostima.

Za tako nešto potrebno je biti povezan sa sobom, s izvorom u nama. Kad smo povezani sa sobom, znamo koje su naše unutarnje vrijednosti, tada znamo čemu težimo i jasno nam je kako ih živjeti.

Upravo, živjeti vlastite vrijednosti zahtjeva dubok rad na sebi i puno truda. Ovdje može pomoći coaching koji će donijeti boljitak za pojedinca i društvo i pomoći u traženju vlastitih vrijednosti. I, onda, tražiti načine kako živjeti usklađeno prema svojim unutarnjim životnim vrijednostima.

Organizacije koje potiču razvoj životnih vrijednosti

Sve je više i organizacija koje ističu svoje vrijednosti i rade po njima. To posebno olakšava zaposlenicima koji dijele te iste vrijednosti jer tada i njihov posao i kontekst u kojem rade dobiva smisao. Znamo onaj osjećaj kad je, organizaciji u kojoj radimo, važan razvoj zaposlenika i njihovih vještina. Tada takva organizacija, između ostalog, svoje zaposlenike šalje na edukacije, razvoj vještina i stjecanje novih znanja. I ukoliko je zaposlenik netko tko voli stjecati nova znanja, raditi na svom osobnom i profesionalnom razvoju, tada će organizacija i osoba biti u skladu s vrijednostima koje dijele i zaposlenik će doprinositi jer zauzvrat dobiva prostor za rast i razvoj.

Važna životna vrijednost, koju ističe i Hrvatska udruga za coaching u svom djelovanju, je OTVORENOST jer prihvaća različitosti na svim poljima djelovanja, potiče agilnost i poduzma brza i efikasna djelovanja i u ovim zahtjevnim vremenima, prati trendove u okruženju i u svijetu te kroz svoje članove promiče svijest o otvaranju za nove načine rada, događaja i nove ljude koji dolaze s novim kompetencijama i vještinam.

 

Otvorenost – preduvjet za svaki rast i razvoj

Otvorenost je vrijednost koja je preduvjet za svaki razvoj. Otvorenost je jedna od onih vrijednosti kojaje nužna, kad osjećamo da smo zasićeni trenutnim stanjem i da nam je potrebno u život pustiti nešto novo. Ovdje je važno biti otvoren za sve što nam dolazi kad se odlučimo krenuti na put osobnog i profesionalnog razvoja. Otvorenost našeg uma je nužna za sve ono što može novo doći i možda nas u početku, izbaciti iz trenutnog životnog toka,ali uz prihvaćanje svega novog može biti i promjena koju toliko priželjkujemo. Potrebno je ostati otvoren za sve ono što nam dolazi u život i što nije jednostavno prihvatiti, ali kad se okrenemo unazad, čini naš život vrijednim življenja.

Kad smo na putu osobnog razvoja često se pitamo imamo li kontrolu nad svojim mislima. I ovdje je potrebno biti otvoren kad razgovaramo sami sa sobom jer više od 60 000 misli prolazi nam glavom dnevno. Kad to osvijestimo i spoznamo da je većina tih misli negativna, otvaramo se za ideju da svjesnim razgovorom sa sobom i pozitivno obojanim mislima doprinosimo kvalitetnijem životu.

Sada vas pozivam da se otvorite za sve ono što je moguće da vaš život pokrene u kvalitetnijem smjeru, da se otvorite za promjene koje su postale dio svakidašnjice, da se otvorite za još više prihvaćanja jer samo promjenom svog unutrašnjeg svijeta, pokrećemo pozitivne promjene u vanjskom svijetu.

I, ako se vratimo na početak, svatko tko živi svoje unutarnje vrijednosti, pokreće druge da učine isto u skladu sa svojim vrijednostima. I to tada postaje jedini ispravan put koji vodi do pozitivne promjene pojedinca, a kroz protok vremena, donosi pozitivne promjene i društva.

 

Marketing konzultantica, zaljubljenica u turizam i osobni rast. Direktorica Turističke zajednice Grada Požege i direktorica marketinga glazbenog festivala Aurea Fest Požega. Specijalnost joj je upravljanje kvalitetom, kreiranje i brendiranje turističkih proizvoda te storytelling.