Bez povjerenja između coacha i klijenta nema uspješnog coaching odnosa. Nema smisla i rada, nema dubljeg razgovora i nema rasta. Povjerenje se stvara stalno, i uvijek iznova. Nije nešto što možemo po potrebi isključiti ili uključiti.

Znanost kaže da je najveći čovjekov strah onaj da će biti otkriven.  Povjerenje je po definiciji Julia Olalla „preduvjet za usklađivanje djelovanja s drugima“ u plesu koji zajedno plešu coach i klijent u iskrenom, otvorenom i povjerljivom odnosu.

Kao ljudska bića sa strahom da će naši stavovi, radnje, laži, najdublje tajne i misli biti razotkriveni, instinktivno znamo kada se osjećamo sigurni, kada imamo osjećaj pripadnosti i kada možemo vjerovati drugoj osobi.

Povjerenje je stoga moguće procijeniti, interpretirati, imati mišljenje o njemu, no pitanje je kako ga promatrati u odnosu coacha i klijenta na njihovom zajedničkom putu do cilja.

„Ja ti vjerujem.“ U ovoj odlučujućoj rečenici na početku svakoga coachinga krije se ključ, i to sasvim osoban ključ prihvaćanja coacha kao osobe kojoj mogu vjerovati.

Kada klijent stupa u odnos s coachem, nesvjesno i instinktivno postavlja si pitanje:

„Mogu li ja vjerovati ovoj osobi?“

„Mogu li ja cijeniti ovu osobu?“

Amy Cuddy kaže da se odgovori na ova pitanja događaju u prvom dojmu o osobi koja nam je preko puta. Neki drugi autori skloniji su mišljenju da se povjerenje zadobiva polako, korak po korak.

Autori R.C. Solomon i F. Flores govore o tri dimenzije procjene povjerenja. To su:

Iskrenost  – „Misli li coach zaista ono što kaže? Odgovaraju li njegove stvarne namjere onome kako ga ja doživljavam?  “,

Kompetentnost – „Ima li coach vještine, znanja i mogućnosti raditi to za što se obvezao?“, i

Pouzdanost – „Mogu li se osloniti na coacha da drži proces i mene u sigurnim rukama? „ Je li savjestan i kontrolira li ono što se događa?“  „Suosjeća li sa mnom?“.

Bilo kako bilo, mi jako dobro „znamo“ vjerujemo li nekoj osobi ili ne.

Na filozofskoj osnovi, kada znamo što je povjerenje, to nam olakšava njime upravljati i popravljati ga. To je osobito važno u odnosu coachinga. Klijent želi znati pazi li coach na ono što je njemu (klijentu) zaista važno, i postoji li otvorenost, s obje strane, kako bi mogli zajedno raditi.

Usudim se zato reći da je stvaranje povjerenja jedna od najvažnijih kompetencija coacha.

Svatko od nas je različit.  Svi dolazimo iz drugačijih okruženja, pogledi i stavovi nam se razlikuju značajno, razumijevanje stvari i motivacija nisu isti. Zato u svakom coaching odnosu zajedno s individualnim klijentom zajednički gradimo odnos povjerenja.

S nekim kliknemo odmah, vjerujemo mu na prvu, nekome ne.

Koji su to fini znakovi koji nas nekoj osobi privlače, a od neke odbijaju?

Bez obzira ili usprkos svim ostalim potrebnim kompetencijama, kao coachevi uvijek trebamo stati i zapitati se kako osjećamo svako iskustvo. Kako reagira naše tijelo? Kakve nam osjećaje izaziva? Osjećamo li se spokojno, otvoreno ili više napeto i zatvoreno? Bori se ili bježi? Ili se zamrzni? Možemo li se osjećati stabilno, neutralno, otvoreno, suosjećajno i „uštimano“ s našim klijentom? Jesmo li prisutni? Što o tome govori naše tijelo? Koristimo li tehnike koje su nam potrebne da dostignemo stanje jasnoće, svjesnosti i prisutnosti?

Istinsko povjerenje s klijentom stvara se stvaranjem prisutnosti. Kada smo svjesni vlastitih tjelesnih i emocionalnih reakcija, sebe, okruženja, prisutnost koju projiciramo postaje stvar izbora. I prenosi se na klijenta.

Naša zadaća kao coacheva je koristiti sva naša iskustva u stvaranju plodonosnih odnosa, pa tako i u stvaranju i kultivaciji povjerenja bez kojeg nema niti uspješnog coachinga. Na nama je da koristimo svoju intuiciju, ali ne kao apsolutnu istinu, nego kao izvor bogatstva podataka, uma i tijela, koji nam pomažu da budemo prisutni, znatiželjni i uputimo se na istraživačko putovanje zajedno s klijentom.

Aristotel kaže da smo ono što stalno ponavljamo. To vrijedi i za povjerenje.  Ostvarujući prisutnost koju projiciramo na naše klijente izgrađujemo mostove povjerenja prema klijentima, ostvarujemo bolju komunikaciju, sigurno, toplo i pouzdano okruženje u kojemu zajedno s klijentom stvaramo nove mogućnosti i svjetove.

 

Tatjana Jakovljević, coach